طلا یکی از فلزات جذاب و ارزنده است که از آن برای ساخت انواع جواهرات استفاده می شود. از آنجایی که جواهرات جزو جدا نشدنی زندگی افراد است، طلاسازی یکی از مهمترین شغل هایی است که اشخاص می توانند به آن روی آورند. با این حال، ارزش طلا علاوه بر کسب در آمد بالا، مواردی امنیتی در این شغل ایجاد می کند که در ادامه به آنها می پردازیم. با ما همراه باشید تا با معایب، درآمد و نکات لازم در مورد این شغل آشنا شوید.
طلاسازی چیست؟
با وجود اینکه طلا از ارزش بالایی برخوردار است، اما ظرافت و زیبایی جواهرآلات موجب می شوند تا مشتری ترغیب به خرید آنها شود. هر چه در کار طلاسازی خلاقیت بیشتری به کار برده شود، جواهراتی چشمگیرتر تولید شده که سلیقه های مختلفی را تحت تاثیر قرار می دهند. در این کار، علاوه بر طلا از فلزات مقاوم دیگری همچون پلاتین، برنز و نقره نیز استفاده می شود. استفاده از سنگهای قیمتی برای افزایش جذابیت جواهرات نیز، در این کار رواج دارد. به کار بردن این سنگها موجب می شود جواهرات علاوه بر زیبایی، با ارزشمندتر و خاص تر جلو کنند. به همین دلیل باید بگوییم رکن اصلی پیشرفت در این کار، استفاده از ایده های متفاوت و مدرن است.
نکاتی در مورد شغل طلاسازی
طلاسازی یکی از قدیمی ترین شغل های جهان بوده که از گذشته تاکنون دستخوش تغییرات زیادی شده است. برای راه یابی به این شغل، باید از دقت و حوصله کافی برخوردار بود تا بتوان مهارت های مورد نیاز را به بهترین شکل آموخت؛ اما یادگیری مهارت، ابتدای راه است. پس از آن لازم است از طرح های مختلف ایده برداری کرد تا بتوان جواهراتی بسیار متنوع و خاص تولید نمود.
از آنجایی که ارزش طلا روز به روز افزایش می یابد، بیشتر افراد به دنبال خرید جواهراتی هستند که از ظرافت و قیمت کمتری برخوردار باشند. به همین دلیل تنها راه باقی ماندن در این شغل، به کار بردن ایده های جدید و استفاده از سبکهای مختلف است. ساخت جواهراتی سبک و زیبا، امکان تولید را افزایش خواهد داد و با تولید بیشتر، می توان جواهراتی مناسب انواع سنین و سلیقه ها تولید کرد. در نتیجه میزان فروش افزایش یافته و در زمانی کوتاه، امکان سود بیشتر خواهید داشت. در صورتی که طلاساز علاوه بر ساخت جواهر، توانایی تعمیر یا بازسازی آن را داشته باشد، می تواند راه بیشتری برای کسب درآمد خلق نماید. همچنین برای ساخت جواهراتی ظریف، باید کارهایی همچون: برش، چکش کاری، خم کردن فلز، پر کردن و ریخته گری را به بهترین شکل انجام دهد. به این ترتیب با افزایش مهارت و سیاست کاری، می توان جای پای خود را در صنعت طلاسازی محکم کرد.
تاریخچه طلاسازی
طبق گفته باستان شناسان، تاریخچه طلاسازی به 3 هزار سال قبل از میلاد بر میگردد. در آن زمان طلاسازان، انواع ظروف، ابزارآلات و جواهراتی مانند دستبند، گردنبند، سربند و انگشتر را با مهره هایی از طلا می ساختند. نقطه اوج ساخت طلا در ایران، به زمان هخامنشیان باز میگردد؛ در این زمان ریخته گری فلزات از جمله طلا و استفاده از سنگ های ارزشمند برای تزیین جواهرات، رواج پیدا کرد. لوازمی مانند بازوبند، پلاک، انگشتر، طوق، دکمه، آویز، مهره و دستبند در زمان هخامنشیان ساخته می شود. همچنین برای اولین بار در دنیا، ضرب سکه طلا در این زمان اتفاق افتاد. به طور کلی از زمان بسیار دور تاکنون، شغل طلاسازی جایگاه ویژه ای در بین مردم داشته و استفاده از زیورآلات قیمتی، نشانگر ثروت و دارایی افراد بوده است.
مراحل کار ساخت طلا
یک طلاساز برای تبدیل طلای خام به جواهری زیبا و درخشان، باید مراحل کار زیر را انجام دهد:
- در مرحله اول باید طلای خام را در ظرفی به نام بوته حرارت داده تا ذوب شود. بوته یک کاسه گچی مخصوص برای این کار است. عمل ذوب کردن طلا، به کمک گاز اکسیژن یا قرار دادن بوته در کوره های ذوب انجام می شود.
- در مرحله دوم طلای ذوب شده با مس یا نقره ترکیب می شود؛ برای ساختن طلای سفید، لازم است طلای ذوب شده با نقره ترکیب شود و درغیر این صورت، طلای ذوب شده برای ساخت طلای زرد به کار برده می شود.
- در مرحله بعد، ترکیب به دست آمده به مفتول تبدیل شده و سپس در دستگاه نورد قرار داده می شود.
- پس از این مراحل، قطعات طلا در میزان مورد نیاز برش داده شده و برای تبدیل به حالت مخصوص، سمباده و سوهان کشی می شوند. برای از بین بردن خطوطی که طی سوهان کشی ایجاد می شوند، مرحله جلا دادن طلا انجام می شود. سپس برای درخشان کردن و جذابیت طلا، آن را آبکاری می کنند.
- دقت کنید که انجام تمامی این مرحل، نیازمند دقت بسیار زیاد، حوصله و ابتکار است. همچنین برای ساخت جواهرات زیباتر، باید از لوازم کار با کیفیت و به روز استفاده شود.
معایب شغل طلاسازی چیست؟
در حالی که طلاسازی از درآمد نسبتا بالایی برخوردار است، اما مانند هر شغل دیگر معایب مخصوص به خود را دارد. معایب شغل طلاسازی به صورت زیر خلاصه می شوند:
- زمان زیادی برای کسب مهارت و تجربه کافی نیاز دارد.
- دقت زیادی که برای ساخت قطعات بسیار ظریف لازم دارید، پس از مدتی مشکلاتی در بینایی شما ایجاد خواهد کرد.
- گاز ایجاد شده در لحیم کاری، برای سلامتی انسان بسیار مضر است؛ همچنین استفاده از برس در دستگاه جلا و کرک های به وجود آمده، مشکلاتی در تنفس شما ایجاد خواهند کرد.
- افرادی که از هنرستان به این رشته وارد می شوند، در طول یادگیری هزینه های زیادی پرداخت خواهند کرد.
- نشستن های طولانی مدت روی صندلی و خم کردن سر، آسیب های زیادی به ستون فقرات وارد خواهند کرد.
- در صورت ورود ذرات طلا به ریه هنگام برش یا پرداخت، امکان ابتلا به عفونت ریه وجود خواهد داشت.
درآمد شغل طلاسازی چگونه است؟
به طور کلی درآمد شغل طلاسازی در ایران متغیر بوده و به مواردی از جمله: مهارت، جذابیت محصول و میزان ساعت کاری فرد بستگی دارد. با این وجود، این کار یکی از پردرآمدترین شغل های حال حاضر بوده و با توجه به نیاز مردم برای خرید، آینده ای امن در اختیار دارد. در نظر داشته باشید که افراد تنها برای هدیه یا مراسم ازدواج اقدام به خرید طلا نمی کنند؛ بلکه برخی برای ذخیره ثروت خود، طلا را بهترین سرمایه گذاری می دانند. در صورتی که شما بتوانید مهارت های لازم در این زمینه را کسب کنید، در هرجای دنیا می توانید این شغل را راه اندازی کرده و به درآمد زایی برسید.
خرید محصولات طلا از دانژه
گروه هنری دانژه، یکی از کاملترین مجموعه هایی است که محصولاتی با ورق طلا تولید می کند. در این مجموعه انواع اکسسوری، تابلو طلا، زیورآلات و دکوراتیو با روکش ورق طلا موجود بوده و با قیمتی مناسب به مشتریان عرضه می شوند. شما می توانید انواع ست زنانه، مردانه یا تابلوهای متنوع دانژه را برای هدیه به عزیزان خود انتخاب نمایید. محصولات این مجموعه از کیفیت و تنوع بالایی برخوردار می باشند؛ به طوری که مورد پسند افراد با سلیقه و سنین متفاوت خواهند بود.
سخن آخر
شغل طلاسازی یکی از حرفه های ثابت و پر در آمد در دنیا است. برای ورود به این حرفه، لازم است مهارت های مورد نیاز را به خوبی کسب کنید؛ اما برای ماندگاری و افزایش درآمد در این شغل، بهتر است کار طراحی را به صورت حرفه ای فرا بگیرید. صبر، حوصله و دقت فراوان، از مهمترین نیازمندی های این شغل می باشند.